BMYoung podcast met Gijs Scholten van Aschat
donderdag 30 januari 2020

BMYoung podcast met Gijs Scholten van Aschat

Wekelijks maakt Joost Koning een BMYoung podcast met als titel Joost mag het weten. In de 20e aflevering is acteur Gijs Scholten van Aschat te gast.

Voor het Internationaal Theater Amsterdam reist hij de hele wereld over en speelt hij rollen in films als Cloaca, Tirza en Publieke Werken. Mede dankzij gewonnen prijzen als een Gouden Kalf, de Louis D’Or (voor beste mannelijke hoofdrol in het theater) en de Arlecchino voor beste mannelijke bijdragende rol behoort hij tot een van de beste acteurs van Nederland.

Daarnaast doet hij veel stemmenwerk en was hij voorzitter van de Academie van Kunsten die zich inzet ‘voor debat over de waarde van kunst in de samenleving en over de relatie tussen kunst en wetenschap’.

gijss564

Wat heeft Gijs geleerd over de menselijke natuur door deze jarenlang te bestuderen? Hoe wordt een creatief proces optimaal geleid? Hoe gaat hij het gevecht met de onvermijdelijke herhaling van het toneelspelen aan en hoe bereidt hij zich voor op een rol? Joost krijgt, vanuit de Stadsschouwburg in Amsterdam, de antwoorden op deze vragen van Gijs Scholten van Aschat.

De BMYoung podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen