BMY Podcast met Yordi Dam
donderdag 26 maart 2020

BMY Podcast met Yordi Dam

Wekelijks maakt Joost Koning de BMY Podcast: Joost Mag Het Weten. In de 28ste aflevering is Yordi Dam, datajournalist én oprichter van zowel LocalFocus als RapFactCheck, te gast.

LocalFocus is specialist in het visueel vormgeven van data voor de journalistiek. Ze doen dit bijvoorbeeld voor het AD, het FD, De Correspondent, de Volkskrant, het NRC en de Telegraaf. Ook bij de NOS worden ten tijde van de coronacrisis de kaarten met daarop het aantal besmettingen per regio door LocalFocus gemaakt. En sinds 2016 doet hij dit ook met feiten van en uit de Nederlandse hiphop-scene bij zijn eigen RapFactCheck, dat inmiddels samenwerkt met TopNotch.

yordi564

Hoe ziet Yordi de rol van een datajournalist ten tijde van big data en het coronavirus? Wat haalt hij uit de samenwerking met TopNotch? Maar ook: welke rapper rookt de meeste joints? Wie heeft de langste stack? En hoeveel tieners zeggen nou écht ja tegen MDMA?

Deze podcast is opgenomen vóór de quarantaineperiode. Dus vanuit het kantoor van LocalFocus in Amsterdam hoor je de antwoorden op onder andere deze vragen in de BMY Podcast: Joost Mag Het Weten.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen