BMY Podcast met Winfried Baijens
donderdag 14 juli 2022

BMY Podcast met Winfried Baijens

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 134 is NOS-presentator Winfried Baijens.

Winfried Baijens ging na zijn studie journalistiek – op zijn 20ste – als redacteur aan de slag bij NOVA, het vroegere Nieuwsuur. Vervolgens ging hij het NOS Jeugdjournaal presenteren en later deed hij dit ook bij NOS Op 3. In 2008 nam hij echter ontslag bij de NOS om zich meer op culturele programma’s toe te leggen. Zo maakte hij voor BNN onder andere BNN Today, het Serious Request Journaal en het tv-programma 24/7, en voor de NTR programma’s vanaf muziekfestivals, het dagelijks soul & jazz-radioprogramma Winfried Draait Door én het wekelijkse interviewprogramma Winfrieds Woonkamer. In 2016 keerde hij terug bij de NOS, waar hij nu – zowel op tv als op NPO Radio 1 – nieuwsanchor van het journaal is.

Winfried Baijens

Hoe werd Winfried, als het introverte kind dat hij was en terwijl hij dit eerst eigenlijk niet wilde, presentator van het NOS Journaal? Wat is de kunst van het zijn van goede newsanchor? Wat merkt hij van de fake news complottheorieën in het land? En wat leerde hij van de vele intieme interviews die hij deed met artiesten en kunstenaars voor de NTR? De antwoorden van Winfried op onder andere deze vragen hoor je in de BMY Podcast van deze week.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen