BMY Podcast met Wim Hof
donderdag 22 oktober 2020

BMY Podcast met Wim Hof

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. De 53ste gast is Wim ‘The Ice Man’ Hof.

De gast van deze week heeft de bijnaam ‘The Ice Man’ en dat is niet zomaar. Hij heeft 22 officiële wereldrecords op zijn naam staan waarvan er veel met ijs te maken hebben.

Zo beklom hij in 2007 de Mount Everest tot zo’n 7 km hoogte in alleen zijn korte broek en schoenen, liep hij in 2009 in de poolcirkel bij min 20 graden een marathon met alleen een korte broek en GEEN schoenen en stond hij in 2011 111 minuten lang in een bak met ijs. Voor hitte draait hij daarentegen ook zijn hand niet om: in datzelfde jaar liep hij in de woestijn van Namibië bij 40 graden een marathon zonder een druppel water.

Wim Hof

Zijn nieuwe doel is de wereld gelukkig, sterk en gezond maken met zijn eigen methode, en dat gaat goed. In 2014 werd door de wetenschap voor het eerst erkend dat je met zijn technieken je auto-immuunsysteem kunt beïnvloeden. Hij heeft meer dan een miljoen abonnees op zijn eigen YouTube-kanaal en binnenkort komt er zowel een boek als een Hollywoodfilm over hem uit.

Wat is er voor nodig om grenzen (persoonlijk, van de wetenschap en records) te verleggen? Hoe moet men omgaan met angst? Hoe is de relatie van Wim met de media en de pers in de afgelopen 30 jaar veranderd? Veilig op afstand via Zoom krijgt Joost de antwoorden op onder andere deze vragen van Wim Hof.

Voor meer info over de methodes van Wim Hof kun je altijd kijken op www.wimhofmethod.com of de gratis app downloaden.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen