BMY Podcast met William Rutten
donderdag 15 juni 2023

BMY Podcast met William Rutten

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 172 is fotograaf William Rutten.

Nadat Het Goede Doel hem op z’n 17de van hobbyist tot professional maakte, fotografeerde William Rutten onder andere 23 jaar voor Hitkrant, was vier jaar op tour met 2 Unlimited en artiesten als Spice Girls, Queen, David Bowie, Paul McCartney en Madonna. Inmiddels staat zijn naam ook onder vrijwel elk affiche van grote commerciële tv-programma’s.

Door al dit fotograferen, is hij ook zélf een soort artiest geworden. Hij maakte een eigen theatershow, was te zien als deskundige bij RTL Boulevard en Shownieuws én is sinds 2016 jurylid bij Het Perfecte Plaatje.

William Rutten

Waarom wilde William geen cameraman worden, zoals zijn vader zelf was? Hoe komt hij bij de echte emotie van artiesten, die soms grote ego’s hebben en waarvoor William de zoveelste fotograaf is, met soms maar twee minuten de tijd? En hoe kijkt William aan tegen het zijn van een persoonlijkheid voor de camera, terwijl hij eerst alleen áchter de camera stond? De antwoorden van William Rutten op onder andere deze vragen hoor je in de BMY Podcast van deze week!

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Soundcloud en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen