BMY Podcast met Vincent de Kort
donderdag 18 maart 2021

BMY Podcast met Vincent de Kort

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. De 72ste gast is Vincent de Kort, dirigent én juryvoorzitter van het tv-programma Maestro.

Hij speelde eerst zelf cello in allerlei orkesten maar inmiddels reist hij de hele wereld over om orkesten de dirigeren. Van Tokyo tot New York en van Moskou tot Kiev, waar hij volgende week naartoe gaat. Hij dirigeert zowel concerten als opera’s en is in het bijzonder gespecialiseerd in Mozart. Verder is hij, vanuit de missie ‘om mensen in aanraking te laten komen met klassieke muziek’ voorzitter van de jury in het tv-­programma Maestro.

Vincent de Kort

Wat is klassieke muziek eigenlijk en waarom schaart Vincent muziek van The Rolling Stones en The Beatles daar ook onder? Wat maakt een meesterwerk tot een meesterwerk en hoe moeten we naar symfonieën van Beethoven, Mozart en Haydn luisteren? Hoe kan Vincent zonder met ze te praten, aan de andere kant van de wereld, met minder dan een uurtje repeteren, toch één organisme van een 80-koppig orkest maken? Vanuit zijn woning in Amsterdam geeft Vincent de Kort de antwoorden op deze vragen.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY
Foto: Keke Keukelaar

Bericht delen