BMY Podcast met Tina Nijkamp
donderdag 8 december 2022

BMY Podcast met Tina Nijkamp

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 150 is Tina Nijkamp, kijkcijferanalist en media consultant bij 3Rivers.

Tina Nijkamp is volgens velen ‘de ongekroonde kijkcijfer-koningin van Nederland’. Ze begon met produceren, eerst bij John de Mol Producties. Daar vervulde ze allerlei rollen bij de 5 Uur Show en deed de eindredactie van Koffietijd. Daarna ging ze aan de slag bij SBS Productions, waar ze onder andere Shownieuws opzette.

Tina Nijkamp

Vervolgens maakte ze de overstap naar de zender SBS6, waar ze in 2005 de jóngste en de éérste vrouwelijke programmadirecteur in Nederland werd. In 2008 is ze uitgeroepen tot Omroepvrouw van het Jaar omdat ze bij SBS6 het beste marktaandeel ooit behaalde. In 2010 werd ze ook verantwoordelijk voor Net5 en Veronica. Vandaag de dag coacht ze mensen en mediabedrijven met hun formats en producties als mediaconsultant bij 3Rivers. Ze analyseert elke ochtend op Instagram de kijkcijfers van de dag ervoor met (wat velen noemen) haar ‘kijkcijfer-juicekanaal’ en ze studeert ook rechten.

Hoe kijkt Tina naar kijkcijfers en wat neemt ze allemaal mee in deze analyse? Wat zijn wetten voor het goed programmeren van een tv zender? Hoe haalde ze met SBS6 het hoogste marktaandeel ooit? Welke kennis en kunde van het leiden van een lineaire zender is ook in te zetten binnen een streamer? En wat ziet Tina allemaal goed en fout gaan in het medialandschap op het moment. De antwoorden van Tina Nijkamp op onder andere deze vragen hoor je in de BMY Podcast van deze week!

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen