BMY Podcast met Tatiana Lagewaard
donderdag 2 maart 2023

BMY Podcast met Tatiana Lagewaard

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 160 is Tatiana Lagewaard, head of content and programming bij WarnerBros. Discovery.

Tatiana Lagewaard studeerde eerst journalistiek en kreeg daarna functies in de ontwikkeling en acquisitie van formats bij allerlei producenten: Eyeworks, Zodiak en Strix. In 2016 maakte Tatiana de stap naar de zenderkant. Ze werd toen directeur van twee tv zenders van Discovery: TLC en Investigation Discovery.

Dit bleek zo’n click, dat ze later voor Discovery verantwoordelijk werd de lokale programmering en inhoud in de Benelux, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk voor de streamer Discovery+ én de lineaire kanalen: TLC, ID en ook Discovery. Vandaag de dag, nadat Discovery vorig jaar samen is gegaan met Warner Media (bekend van o.a. HBO, Cartoon Network en DC Comics) is ze binnen dit gecombineerde bedrijf verantwoordelijk geworden voor de inhoud en programmering in de Benelux, Frankrijk en Afrika.

Tatiana Lagewaard

Hoe kan Tatiana verantwoordelijk zijn voor de content en programmering in zoveel verschillende gebieden met zoveel verschillende culturen? Hoe kijkt ze aan tegen de merger tussen Discovery en Warner Media en hoe ziet Tatiana de wisselwerking tussen de verschillende lineaire en on-demand kanalen? Wat moet een format en een persoon hebben om een reality programma te krijgen? De antwoorden van Tatiana Lagewaard op onder andere deze vragen hoor je in de BMY Podcast van deze week.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen