BMY Podcast met Sven Sauvé
donderdag 22 juni 2023

BMY Podcast met Sven Sauvé

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 173 is Sven Sauvé, CEO van RTL Nederland.

In 1999, op zijn 25ste, wilde Sven Sauvé de scriptie van zijn studie bedrijfskunde combineren met een stage, wat het leiden van het hele internet-deel van het eerste seizoen van Big Brother bleek te worden. In 2005 werd hij directeur corporate affairs bij Eyeworks Holding. In 2007 ging hij naar RTL, waar hij aandrijver was van de verandering van een traditioneel ‘B2B’ tv-bedrijf naar een ‘B2C’ mediabedrijf, met Videoland. In 2017 werd hij CEO en afgelopen jaar behaalde RTL Nederland records qua marktaandelen op de tv, qua aantal betalende Videoland abonnees én qua financiële resultaten.

Sven Sauvé

Hoe is het om eerst als stagiair te werken voor John de Mol en later met hem te onderhandelen over een fusie met of overname van zijn bedrijf? Wat was er nodig voor de succesvolle transformatie bij RTL van B2B naar B2C? En hoe verklaart Sven dat Videoland, als énige lokale platform in heel Europa, in Nederland de #2 positie heeft? En waarom zegt men veelal dat de lokale Nederlandse mediapartijen onder druk staan, als RTL Nederland vorig jaar allerlei recordresultaten behaalde? De antwoorden van Sven Sauvé op onder andere deze vragen hoor je in de BMY Podcast van deze week!

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Soundcloud en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen