BMY Podcast met Suzanne Raes
Donderdag 22 april 2021

BMY Podcast met Suzanne Raes

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. In aflevering 77 zijn documentairemaakster Suzanne Raes en comédienne Claudia De Breij te gast.

Suzanne Raes is een documentairemaakster die al flink wat documentaires op haar naam heeft staan. Zo maakte ze bijvoorbeeld Nog Eentje Dan over Jochem Myjer, die na een drie jaar durende tour zijn 100ste voorstelling in Carré speelde, 0,03 Seconde over topzwemmers in de aanloop naar de Olympische Spelen in 2016 én De Tegenprestatie over het bijstandsbestel in Rotterdam, waar ze zelfs een Gouden Kalf mee won.

Suzanne

Op maandag 26 april verschijnt om 20.25 uur op NPO 2 haar nieuwste creatie: Hier Zijn Wij, over Claudia de Breij die tijdens corona samen met muzikanten Michelle Samba en Abdelhadi Baaddi een voorstelling over het leven van Heintje Davids probeerde te maken.

Waar moeten ‘de objecten’ die ze soms voor meer dan een jaar volgt aan voldoen, wil ze dit traject ingaan? Hoe wint Suzanne het vertrouwen van deze mensen zodat ze bij de meest intieme momenten mag zijn om dit te filmen en aan de wereld te laten zien? Waar zoekt Suzanne naar tijdens het maken van haar documentaires en hoe gaat ze te werk om dit te vinden?

Om de proef op de som te nemen wordt in de aflevering met telefoon aan Claudia de Breij gevraagd hoe dit traject voor haar voelde, hoe Suzanne te werk ging én of Claudia meer een rol speelt op het toneel of in een talkshow. De antwoorden op al deze vragen zijn te horen in de aflevering van deze week.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen