BMY Podcast met Susanne Groen
donderdag 30 juni 2022

BMY Podcast met Susanne Groen

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 132 is casting director Susanne Groen.

Susanne Groen is al zo’n 25 jaar casting director. Ze deed dit eerst 10 jaar in dienst van Klooster Casting, waar ze de laatste vijf jaar ook directeur was. Vervolgens ging ze dit doen als ondernemer, want in 2010 richtte ze Groen Casting op. Eerst ging het om een paar commercials en inmiddels gaat het om een breed spectrum aan films en series. Je kunt dan denken aan GTST, Penoza de film, Het Verhaal van Nederland, Het Jaar van Fortuyn, Swanenburg en de met een Gouden Kalf bekroonde film Buladó.

Susanne Groen

Hoe, waarom en met welke overtuiging startte ze met Groen Casting? Wat moeten acteurs/actrices wel en niet doen bij audities en welke lessen leerde ze over acteurs in hun kracht zetten? En waar liggen de kansen en obstakels qua diversiteit, inclusiviteit en representatie in de wereld van het casten? Vanuit een casting ruimte in Amsterdam geeft Susanne Groen de antwoorden op onder andere deze vragen.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen