BMY Podcast met Roel Maalderink
donderdag 5 mei 2022

BMY Podcast met Roel Maalderink

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 124 is presentator, tv-maker én mediajurist Roel Maalderink.

Roel Maalderink is presentator en maker van vooral satirische programma’s. Hij deed eerst drie rechten-achtige studies en maakte gelijktijdig onder andere Powlitie bij PowNed en Internetpesters Aangepakt met Peter R. De Vries. Na de schoolbanken, werd zijn werk echter satirischer. Hij werd presentator en redacteur bij De Speld, bedacht en maakte Voxpop voor het AD én stond aan de wieg van Jan Rijdt Rond, de opvolger van Man Bijt Hond.

Roel Maalderink

Inmiddels maakt hij ook Plakshot voor de VPRO, waarin hij vanaf zijn bank de actualiteit en de werking van de media bespreekt. Het eerste seizoen is te bekijken op NPO Start en het tweede seizoen is vanaf zondag 15 mei om 21.45 uur te volgen op NPO 3.

Hoe kijkt Roel naar straatinterviews in bijvoorbeeld het NOS Journaal en waarom maakt hij in het bijzonder daar satire over? Waarom heeft hij drie rechten-achtige studies gedaan terwijl hij al media-werk deed? Hebben deze studies hem iets gebracht en combineert hij dit in zijn huidige makerschap? Is satire voor tv maken anders dan zelf op YouTube? En wat kunnen we allemaal in het nieuwe seizoen van Plakshot verwachten? Vanuit zijn huiskamer geeft Roel Maaldrink de antwoorden op onder andere deze vragen.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY
Foto: Merlijn Doomernik/VPRO

Bericht delen