BMY Podcast met Robert Alberdingk Thijm en Norbert ter Hall
donderdag 24 november 2022

BMY Podcast met Robert Alberdingk Thijm en Norbert ter Hall

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. De gasten in aflevering nummer 148 zijn filmmakers Robert Alberdingk Thijm en Norbert ter Hall.

Over Robert Alberdingk Thijm en Norbert ter Hall kun je gerust zeggen ze samen ‘een stel makers’ vormen. Robert is scenarist van onder andere In De Vlaamsche Pot, De Daltons, Flodder, All Starts en Dunya en Desie. Norbert is regisseur van onder andere Sesamstraat, Mi Vida en ’t Schaep Met De 5 Pooten, cabaretshow-registraties van Micha Wertheim, Ronald Goedemondt en Theo Maassen én recent een aflevering van de Duitse krimi Tatort.

Robert Alberdingk Thijm en Norbert ter Hall

Sámen zijn ze bovendien al 32 jaar geliefden en inmiddels een echtpaar en hebben ze gewerkt aan films als Monte Carlo en De Belofte van Pisa en series als Het Gordijnpaleis van Ollie Hartmoed, Waltz en A’dam – E.V.A. Daar worden nu twee nieuwe series aan toegevoegd: Bestseller Boy – dat vanaf zondag 27 november om 20.25 uur bij de AVROTROS op NPO 3 te zien is – en Modern Love Amsterdam – dat vanaf 16 december de eerste Nederlandse Amazon Prime Original fictie-serie is. Robert was scenarist en showrunner van beide en Norbert regisseerde.

Hoe is Robert vanuit een rechtenstudie scenarioschrijver geworden en Norbert, vanuit een opleiding tot grafisch vormgever en werkervaring als decorontwerper in theaters, een regisseur? Hoe hebben ze hun ‘ambacht’ dan geleerd? Wat zijn belangrijkste lessen geweest? En waarom proberen ze beide controle te ontregelen in hun werk, zodat toeval de juiste dingen kan laten ontstaan? Hoe lukt het ze om op zoveel terreinen tegelijk – zakelijk, creatief en privé – goed samen te werken? Wat vertellen Bestseller Boy en Modern Love Amsterdam? En hoe zijn de projecten tot stand gekomen? De antwoorden van Robert Alberdingk Thijm en Norbert ter Hall op onder andere deze vragen hoor je in de BMY Podcast van deze week!

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY
Foto: Lucas van der Rhee

Bericht delen