BMY Podcast met Rob Wijnberg
donderdag 5 november 2020

BMY Podcast met Rob Wijnberg

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. De 55ste gast is Rob Wijnberg, filosoof en oprichter van De Correspondent.

Hij studeerde eerst filosofie, kreeg vervolgens een vaste column in De Telegraaf en ging daarna naar NRC Handelsblad waar hij in 2010 als ‘de jongste chef van een landelijk dagblad’ hoofdredacteur werd van NRC.NEXT.

Na twee jaar ging hij daar vanwege een ideologisch conflict weg en startte hij De Correspondent, ‘een onafhankelijk journalistiek platform als medicijn tegen de waan van de dag’. De Correspondent heeft zeven jaar na dato bijna 70.000 betalende leden in Nederland, met The Correspondent ook een internationale tak met zo’n 56.000 leden uit 130 landen én geeft het zelf bestsellers uit.

Rob Wijnberg

Hoe heeft Rob ervoor gezorgd dat zoveel mensen zijn gaan betalen voor een nieuw platform met onafhankelijke journalistiek? Wat is zijn favoriete filosoof? En hoe kijkt Rob zelf als filosoof aan tegen de algoritmes die al onze consumptie tegenwoordig gepersonaliseerd voorschotelen? Vanuit de huiskamer van Rob krijgt Joost de antwoorden op onder andere deze vragen.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen