BMY Podcast met Rick Nieman
donderdag 21 oktober 2021

BMY Podcast met Rick Nieman

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. De 98ste gast is journalist en presentator Rick Nieman.

Rick Nieman ging op zijn 17de naar Amerika, om daar journalistiek en internationale betrekkingen te studeren en werd daarna redacteur, verslaggever en presentator bij European Business Weekly, een productiemaatschappij die programma’s over zaken doen in Europa maakte. Vervolgens mocht hij dit doen bij de CNN-vestiging in London, omdat het bedrijf werd gekocht door Financial Times Television, dat vervolgens werd gekocht door CNN.

Nieman

Bij terugkeer in Nederland ging hij, 20 jaar lang, aan de slag als de nieuwslezer van het RTL Nieuws en deed hij interviews met bijvoorbeeld leden van het Koningshuis, Geert Wilders en Hillary Clinton. Inmiddels werkt hij bij omroep WNL waarvoor hij onder meer WNL op Zondag maakt.

In welke mate is een nieuwslezer inhoudelijk betrokken, of moet je toch vooral goed een autocue kunnen voorlezen? Hoe verklaart Rick zelf dat hij als ‘meest betrouwbare nieuwslezer’ naar voren kwam uit een peiling van Maurice de Hond? En welke eigen gemaakte keuzes liggen hieraan ten grondslag? En een interview met leden van het Koningshuis, is dat meer een vooraf afgesproken toneelstuk of een écht strategisch schaakspel? Vanuit het hoofdkwartier van BM geeft Rick Nieman de antwoorden op onder andere deze vragen.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen