BMY Podcast met Ralph de Beurs
donderdag 10 februari 2022

BMY Podcast met Ralph de Beurs

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. De gast in aflevering nummer 112 is Ralph de Beurs, creative director bij RTL en Videoland.

Na een bachelor film-studies en een master Amerika-studies was Ralph eerst één jaar redacteur bij Pauw en Witteman, waarna hij bijna zeven jaar format-creatief werd bij wat inmiddels EndemolShine Nederland heet. Acht jaar geleden ging hij naar RTL, waar hij inmiddels als creative director verantwoordelijk is voor format-ontwikkeling: van non-scripted tot scripted en van reality tot gameshows, voor zowél de zenders van RTL áls voor Videoland.

Ralph de Beurs

Wat houdt de functie van creative director in en is er altijd een specifiek doel, kader of missie waar hij aan en mee werkt? Wat is het verschil tussen een idee en een format? Waar is hij na vier jaar leiding geven aan RTL’s creative unit het meest trots over? Wat maakt dit voorbeeld zo geslaagd? En wat hebben creatieve processen voor leiding nodig? De antwoorden van Ralph op onder andere deze vragen hoor je in de BMY Podcast van deze week.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen