BMY Podcast met Rachel van Bommel
donderdag 8 oktober 2020

BMY Podcast met Rachel van Bommel

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. De 51ste gast is Rachel van Bommel, producente en oprichtster van Millstreet Films.

Millstreet Films is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van films en series voor een breed publiek, maar vanuit een hedendaags vrouwelijk perspectief. Vaak zijn het films en series met een sterke vrouwelijke hoofdrol of vrouwelijke makers. Je kunt hierbij denken aan de films Loft, Gooische Vrouwen of Singel 39, de series Nieuwe Buren, Anne+ of Baantjer Het Begin én aan Soof (zowel de serie als de films).

Rachel van Bommel

Daarnaast viert Millstreet Films dit jaar haar tiende verjaardag, dus genoeg redenen voor een gesprek. Wat is er voor nodig vanuit het niets een productiehuis op te zetten met als eerste productie een speelfilm van 3,5 miljoen euro? Wat is haar eigen verklaring voor het succes van Soof? Wat heeft ze geleerd van haar tijd als distributeur? En hoe houdt Rachel bij het maken van een productie de balans tussen het laten bloeien van creativiteit en het doen van zaken?

Vanuit het kantoor aan de Keizersgracht in Amsterdam krijgt Joost de antwoorden op onder andere deze vragen van Rachel van Bommel.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen