BMY Podcast met Peter van der Vorst
donderdag 26 november 2020

BMY Podcast met Peter van der Vorst

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. De 58ste gast is Peter van der Vorst, programmadirecteur van RTL.

Hij begon op zijn 16de bij de lokale ziekenoproep in Breda, ging vervolgens naar Hilversum om radio te maken bij echte omroepen en op zijn 24ste maakte hij de overstap naar tv om aan de slag te gaan bij Showtime. Die tv, die beviel.

Zo introduceerde hij royaltytelevisie in Nederland, presenteerde RTL Boulevard, Verslaafd, zestien seizoenen van Van der Vorst Ziet Sterren én produceerde en bedacht veel van deze programma’s ook zelf met zijn eigen Vorst Media wat later aan Talpa werd verkocht. Anderhalf jaar geleden stopte hij met dit alles, want sindsdien is hij als programmadirecteur verantwoordelijk voor de content op alle RTL-kanalen én Videoland.

Peter van der Vorst

Waar komt de tomeloze ambitie van Peter vandaan en hoe wist hij al op z’n 8ste dat hij journalist wilde worden? Wat van zijn tijd als producent, presentator en royaltywatcher kan hij nu inzetten als programmadirecteur? Hoe voorkomt hij ‘muggenziften’? Vanuit de studio van BM Talk krijgt Joost de antwoorden op onder andere deze vragen van Peter van der Vorst.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen