BMY Podcast met Peter Lubbers
donderdag 24 maart 2022

BMY Podcast met Peter Lubbers

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 118 is Peter Lubbers, CEO Banijay Benelux.

Peter Lubbers was na de school voor de journalistiek eerst producer en werd al snel leidinggevende bij producenten. Later heeft hij ook voor zenders gewerkt: Hij werd programmadirecteur bij RTL 7, directeur media bij de AVRO en programmadirecteur bij Net5, Veronica, SBS6 en 9. Na een uitstapje als ondernemer met producent Concept Street samen met Roy Aalderink is hij inmiddels werkzaam bij Banijay.

Peter Lubbers

Dit is met meer dan 120 productiehuizen in 22 landen de grootste onafhankelijke content-producent ter wereld en in de Benelux bestaat het uit acht content-producenten én een brand & talent agency: Banijay Belgium van o.a. Familie en Liefde Voor Muziek, SimpelZodiak van o.a. Expeditie Robinson en Temptation Island, TVBV van o.a. Op1 en HLF8, NLFilm van o.a. Penoza en SpangaS, Totem Media van o.a. High Cuisine, EndemolShine Scripted van fictie als GTST of Bonnie & Clyde, EndemolShine Nederland van entertainmentprogramma’s als Lego Masters en Big Brother, Southfields van de meeste sportwedstrijden én recent marketing influencer agency Blockbuster Media. Als CEO van de Benelux is het de taak van de Peter om de directeuren van deze labels in Nederland en België aan te sturen.

Wat levert Peter’s ervaring vanuit het gehele spectrum van televisie maken (aan de zenderkant zowel zowel publiek als commercieel, aan de producenten-kant zowel als ondernemer als in dienst én dit alles binnen allerlei genres) hem in zijn huidige rol op? Welke uitdagingen en voordelen geeft het dat Banijay de gróótste onafhankelijke producent ter wereld is? En wat zijn de belangrijke trends in de wereld van video-content die Peter waarneemt? Vanuit het Banijay Benelux kantoor aan de MediArena geeft Peter Lubbers de antwoorden op onder andere deze vragen.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen