BMY Podcast met Paul Snijder
donderdag 9 december 2021

BMY Podcast met Paul Snijder

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 105 is creative Paul Snijder.

Paul is al vanaf het eerste uur creative bij social media agency Go Spooky (mocht je hen niet kennen, luister dan zeker aflevering 40 met een van de oprichters daarvan nog even terug). Hij deed dit ook bij SLAM!, waar hij mede het video team opstartte, zo Bram Krikke leerde kennen en met hem Instagram video’s en Bram in de buurt maakte.

Paul Snijder

Tegenwoordig is hij echter ook een zogenaamde NFT-kunstenaar: Hij maakt digitale kunst en verkoopt het eigendomsrecht daarvan vervolgens op een blockchain. Zo maakte hij bijvoorbeeld de video van het één uur durende digitale concert van Don Diablo, die werd verkocht voor 1,2 miljoen euro.

Hoe heeft Paul gezorgd dat hij als onafhankelijk kunstenaar geld weet te verdienen en is het voor hem een groot verschil om instrumenteel of juist vrij te werk gaan? Waar schrijft hij het succes van Bram Krikke en Go Spooky aan toe? En wat is NFT precies? Wat zijn de mogelijkheden? Waarom zegt iedereen dat het disruptief zal zijn? En wat heeft het te maken met de metaverse? De antwoorden op andere deze vragen geeft Paul Snijder in de BMY Podcast van deze week.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen