BMY Podcast met Paul Römer
donderdag 23 juli 2020

BMY Podcast met Paul Römer

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. In de 45ste aflevering is Paul Römer te gast, Managing Director Radio en Televisie bij Talpa Network.

Paul Römer kan inmiddels bijna bingo spelen met het aantal leidinggevende functies die hij binnen de televisie-industrie heeft mogen vervullen, maar hij begon gek genoeg als fysiotherapeut. Omdat hij voelde dat dát het nog niet was en omdat hij een advertentie in de krant zag, belde hij de TROS, werd producer en schopte het binnen vier jaar tot hoofd entertainment van de omroep.

Hij ging naar John de Mol Producties en later ook naar Endemol en was daar mede-bedenker van onder meer De Grote Donorshow en Big Brother. Het laatstgenoemde programma produceerde hij ook in Amerika waarover hij zegt: “John was God en ik was Jezus Christus. Wat je daar als producent meemaakt is ongelooflijk.”

Paul Römer
Bij terugkomst ging hij in plaats van produceren vooral de boel dirigeren. Hij werd eerst algemeen directeur van Endemol, trad later toe tot de Raad van Commissarissen van Ajax, was negen jaar lang directeur van de NTR en is nu ongeveer een jaar Managing Director Radio en Televisie en lid van de Raad van Bestuur van Talpa Network.

Waarom is Paul eerst fysiotherapeut geworden en wat heeft hij uiteindelijk gehad aan de studie? Hoe verklaart hij zelf dat hij al deze functies heeft mogen vervullen? Wat heeft hij geleerd van de jarenlange samenwerking met John de Mol en hun internationale avonturen samen? Hoe zou Paul het proces van format-creatie omschrijven; van het planten van het eerste zaadje tot het twee jaar eraan sleutelen?

Vanuit het kantoor van Talpa Network in Amsterdam krijgt Joost de antwoorden op onder andere deze vragen van Paul Römer. Beluister het gesprek hier.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen