BMY Podcast met Nils Verkooijen en David-Jan Bronsgeest
donderdag 21 januari 2021

BMY Podcast met Nils Verkooijen en David-Jan Bronsgeest

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. In de 64ste aflevering zijn er twee gasten: acteur Nils Verkooijen en regisseur David-Jan Bronsgeest.

Deze week dus twéé gasten, en daardoor is het een extra lange aflevering geworden. Nils Verkooijen is de oude huisgenoot van Joost en hij heeft in de 23 jaar dat hij op deze aarde rondloopt al best een cv-tje opgebouwd. Hij speelde namelijk al in meer dan 50 films en series. Onder meer in: Achtste Groepers Huilen Niet, Spijt!, Michiel de Ruyter, de Nederlands-Duitse coproductie Berlin Alexanderplatz, en binnenkort wordt daar de speelfilm Met Mes van Sam de Jong aan toegevoegd. Maar, alleen spelen was niet genoeg. In 2014 maakt hij als profielwerkstuk op de middelbare school een eigen film: Dansen op de Vulkaan, die inmiddels op Netflix te zien is. In deze film speelt hij, bescheiden als hij is, ook zelf de hoofdrol. Om deze lijn door te zetten maakte hij afgelopen jaar de korte geschiedenisfilm Zondvloed.

Nils en David

Dan de tweede gast. David-Jan Bronsgeest was eerst ook acteur, ondermeer in Het Huis Anubis en de Carry Slee film Radeloos, maar stortte zich daarna volledig op het regisseren. Na de Filmacademie maakte hij commercials voor Tele2, Defensie en Bavaria, veel clips én meerdere korte films. Twee jaar geleden heeft hij de rechten van één van die korte films, genaamd Meet Jimmy, aan Paramount Pictures weten te verkopen, waardoor er nu in LA een door Michael Bay geproduceerde speelfilm van wordt gemaakt die hij zelf mag regisseren. Toch is dit geen toevalstreffer gebleken, want ook de rechten van Mr. Lonely, een andere korte film die hij maakte, zijn verkocht en worden in LA omgetoverd tot een speelfilm.

Hoe vond Nils het om de pubertijd mee te maken als BN’er? Wat hebben Nils en David-Jan gehad aan de Toneel- en Filmacademie bij het maken en spelen? En hoe versterken spelen en regisseren elkaar? Wat is het grote verschil tussen werken in de Nederlandse filmindustrie en die van Duitsland of Amerika? Vanaf de keukentafel van Nils krijgt Joost de antwoorden op onder andere deze vragen van David-Jan Bronsgeest en Nils Verkooijen.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen