BMY Podcast met Nienke Helthuis
donderdag 30 april 2020

BMY Podcast met Nienke Helthuis

Wekelijks maakt Joost Koning de BMY Podcast: Joost Mag Het Weten. In de 33ste aflevering is YouTuber Nienke Helthuis, a.k.a. NiceNienke, te gast.

Nienke wie? Het is goed voor te stellen dat je dat denkt, want het kanaal NiceNienke noemen velen niet in één adem met dat van bijvoorbeeld Gio, Enzo Knol en Kalvijn. Onterecht, want NiceNienke is met ruim 3,5 miljoen subs immens. Maar waar de Enzo’s van deze wereld hun fans in Nederland hebben, heeft Nienke ze in Brazilië. Zelf is ze geboren, getogen en woonachtig in Almelo. Rara, hoe kan dat?

nienke5643
Het heeft alles te maken met een video waarin ze Portugees probeerde te spreken. Dat ging niet bepaald vlekkeloos, maar trok wel bekijks van over de grens. Ver over de grens! En nog steeds dus, want 95% van haar kijkers komt uit Brazilië. Inmiddels is Nienke al acht jaar actief, scoort ze miljoenen views en is ze een van de gezichten van The Voice Global.

Hoe bouwde Nienke, na die ene viralvideo, haar bekendheid in Zuid-Amerika uit? Hoe weet ze met de lagere CPM in Brazilië, toch een mooie business te maken van haar kanaal? En wat maakt ze allemaal mee als ze in Brazilië op straat loopt?

Via FaceTime krijgt Joost antwoord op die, en meer, prangende vragen.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen