BMY Podcast met Mylène Verdurmen
donderdag 7 januari 2021

BMY Podcast met Mylène Verdurmen

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. De 62ste gast is Mylène Verdurmen, hoofd drama bij AVROTROS.

Ze was eerst actrice en theatermaakster en stond ook bijna 13 jaar op het toneel, maar toen ze scenario’s ging schrijven ging er, om in haar woorden te blijven, “een wereld voor haar open”.

Mylène Verdurmen

Inmiddels is ze hoofd drama van AVROTROS en initieert ze dus series als De Luizenmoeder, Vliegende Hollanders, I.M. en zowel Flikken Rotterdam als Flikken Maastricht. Binnenkort worden aan deze lijst De Stamhouder en Luizenmoeder de film toegevoegd. Ook blijven de producties niet beperkt tot de Nederlandse grenzen, zo heeft AVROTROS de afgelopen jaren grote internationale co-producties als Grenslanders, Heirs Of The Night en Commando’s gemaakt.

In het soms lange proces van de eerste letter die op papier wordt gezet tot de uitzending, waar drukt Mylène haar stempel op en wat laat ze juist vrij? Waarin verschilt drama maken voor AVROTROS ten opzichte van drama van andere omroepen of van commerciële partijen? Hoe komen de internationale samenwerkingen om topseries te maken tot stand en hoe heeft Mylène dit netwerk gebouwd? Vanuit haar woning in Amsterdam krijgt Joost de antwoorden op onder andere deze vragen van Mylène Verdurmen.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen