BMY Podcast met Martin Koolhoven
donderdag 16 februari 2023

BMY Podcast met Martin Koolhoven

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 158 is filmregisseur Martin Koolhoven.

Martin Koolhoven is scenarist, producent maar vooral regisseur van films. Zo maakte hij films als Susy Q, AmnesiA en De Grot. In 2005 verschenen zowel Het Schnitzelparadijs als de kinderfilm Knetter en in 2006 ’n Beetje Verliefd. Daarna leek hij – voor zijn enige twee films daarna – veel meer tijd te zijn gaan nemen: Oorlogswinter in 2008 en Brimstone in 2016. Vandaag de dag neemt hij ons al drie seizoenen mee in zijn visie op films in De Kijk van Koolhoven voor de VPRO én werkt hij aan een nieuwe film, genaamd Emerald Butterfly, waarvan het script nu vrijwel af is.

Martin Koolhoven

Waarom heeft Martin nog nooit een serie gemaakt? Wat heeft streaming gedaan met films? Wat is de grootste les van Brimstone? Waar gaat zijn nieuwe film over? En hoe verklaart hij dat hij vele jonge acteurs en actrices liet doorbreken in zijn films? De antwoorden van Martin Koolhoven op onder andere deze vragen hoor je in de BMY Podcast van deze week!

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen