BMY Podcast met Linda Hakeboom
donderdag 2 juli 2020

BMY Podcast met Linda Hakeboom

Wekelijks maakt Joost Koning de BMY Podcast Joost Mag Het Weten. In aflevering 42 is documentairemaakster Linda Hakeboom te gast.

Linda noemt zichzelf professioneel vragensteller. Ze deed eerst de School voor Journalistiek, begon met presenteren op techplatform Bright, deed daarna 5 seizoenen RamBam en werkte mee aan BNN Trippers. Vandaag de dag is ze vooral bekend door het maken van documentaires over bekende artiesten en influencers: onder anderen Jett Rebel, Douwe Bob en Jan Jaap van der Wal.

In Linda’s Mannen (BNNVARA, NPO 3) deed ze dit over Lil’ Kleine, StukTV’s Giel de Winter, voetballer Ricardo Kishna en danser Timor Steffens. Binnenkort verschijnt er een langverwachte documentaire over Nikkie de Jager, oftewel NikkieTutorials, waar ze nu al meer dan twee jaar zelfstandig aan werkt.

Linda Hakeboom

Hoe omschrijft Linda het maakproces van de documentaires? Wat is er veranderd nu ze de documentaire over Nikkie de Jager zonder omroep of productiehuis maakt? Hoe komt het dat de mensen die Linda volgt opener en kwetsbaarder naar háár zijn, dan naar hun naaste vrienden en familie?

Met dank aan facilitair bedrijf United hebben we de podcast opgenomen vanuit de Mediahaven in Amsterdam, waar zich opnamestudio’s en high-end edit suites met uitzicht over het IJ bevinden.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen