BMY Podcast met Leontine Petit
donderdag 20 mei 2021

BMY Podcast met Leontine Petit

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. De 81ste gast is Leontine Petit, producent, CEO en oprichter van Lemming Film.

Zo’n 25 jaar geleden richtte ze Lemming Film op. Een filmproductiehuis met de missie hoge kwaliteit producties maken die de huidige maatschappij reflecteren. Inmiddels bestaat Lemming uit een 12-koppig team, heeft het naast de Amsterdamse vestiging ook een kantoor in Berlijn én heeft onze gast zo’n 100 films en series geproduceerd. Van lange ingewikkelde arthousefilms tot meer grappige films voor kinderen. Je kunt dan denken aan The Lobster (wat een van de vele internationale coproducties is die ze maakte), maar ook aan Het Schnitzelparadijs, Dunya en Desie, Bloed Zweet en Tranen en Dikkertje Dap.

Leontine Petit

Waarom is ‘Lemming’ als naam gekozen? Hoe komen de vele internationale co-producties tot stand? En wat in de 25 jaar heeft centraal gestaan in het floreren van het bedrijf en blijkt voor Leontine het verschil te maken bij het produceren van films? Vanuit vanuit het kantoor van Lemming Film in Amsterdam geeft Leontine Petit de antwoorden op onder andere deze vragen.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen