BMY Podcast met Laila Frank
donderdag 20 januari 2022

BMY Podcast met Laila Frank

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 109 is Amerika-journalist Laila Frank.

Laila werkte eerst 14 jaar lang als politiek adviseur en campagne-specialist. In Nederland, maar ook in Amerika, waar ze zich bijvoorbeeld aansloot bij de Obama-campagne. In 2018 gooide ze het roer echter om. Ze wilde journalist worden, ging daarvoor in LA wonen en is inmiddels een van de bekendste Amerika-journalisten die ons land heeft.

Laila

Recent is haar laatste grote project uitgekomen, getiteld Welkom In Washington, een BNNVARA-podcastserie waarvoor ze 20.000 km dwars door Amerika reed om 8 van de 88 Washingtons te bezoeken en er zo achter te komen hoe het verder moet met het land nu Washington DC ‘broken’ is.

Waarom is Laila (en zijn wij eigenlijk allemáál) zo geobsedeerd met Amerika, terwijl we als Nederlanders schijnbaar veel meer te maken hebben met een land als Duitsland? Hoe is het Laila gelukt om haar doel journalist worden te bereiken? En wat voor nieuwe inzichten over het land heeft het maken van deze podcast haar opgeleverd? De antwoorden van Laila op ander andere deze vragen zijn te beluisteren in de BMY Podcast van deze week.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen