BMY Podcast met Kees de Koning
donderdag 5 maart 2020

BMY Podcast met Kees de Koning

Wekelijks maakt Joost Koning voor ons jongerenplatform BMY de podcast Joost Mag Het Weten. In de 25ste aflevering (een waar jubileum!) is Top Notch-oprichter Kees de Koning te gast.

Hij werkte jarenlang mee aan het organiseren van verschillende hiphop-feesten, als journalist voor de krant én als organisator. In 1995 gooide Kees de Koning echter het roer om: hij richtte het label Top Notch op. The rest is history… Artiesten als Extince, Opgezwolle, De Jeugd van Tegenwoordig, Fresku, Typhoon, Gers Pardoel, Broederliefde, Lil’ Kleine, Ronnie Flex sloten zich allemaal aan. Daarnaast is hij de manager van zangeres Anouk en ook CEO van Noah’s Ark, waarmee Top Notch intensief samenwerkt.

dekoning564

Waar let Kees op bij het scouten van nieuw talent? Wat is de toegevoegde waarde van een label als artiesten zelf goedkoop en snel hun muziek kunnen opnemen, online kunnen zetten en via social media kunnen promoten? En in hoeverre conflicteert de wereld van het grote geld de hiphop-industrie vaak met creativiteit?

Vanuit het kantoor van Top Notch | Noah’s Ark in Amsterdam geeft Kees de Koning antwoord op deze vragen. Beluister het in de BMY Podcast: Joost Mag Het Weten – aflevering 25.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen