BMY Podcast met Karin van der Meer en Maarten Koopman
donderdag 27 januari 2022

BMY Podcast met Karin van der Meer en Maarten Koopman

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. De gasten in aflevering nummer 110 zijn scenarist en regisseur Karin van der Meer en development producer bij Fiction Valley Maarten Koopman.

Maarten houdt zich als development producer bezig met het (mede-)bedenken en ontwikkelen van films en series bij producent Fiction Valley. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de NPO-serie Deep Shit of de eerste Nederlandse Netflix-film Forever Rich. Karin is al 27 jaar scenarioschrijver van voornamelijk tv-series. Ze begon ooit bij GTST en schreef later ook voor Bernard Schavuit van Oranje, Nieuwe Buren en de eerste drie seizoenen van Penoza.

Aap

De afgelopen tijd hebben ze samengewerkt aan de tiendelige jeugdserie AAP, die gaat over ‘een familiehereniging tussen een weesmeisje en een gorilla’. Maarten heeft de serie bedacht en Karin het scenario geschreven en de serie geregisseerd. De eerste twee afleveringen zijn al beschikbaar en dus te bekijken op NPO Start. De overige acht afleveringen zijn elke zondagochtend om 9.00 uur te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.

Hoe kwamen ze op de absurdistische premisse van de serie en waarom wilde ze dit idee verder ontwikkelen? Hoe was het voor Karin om haar regie-debuut te maken na jarenlang vooral scenario’s te schrijven? En wat hebben ze beide, door vele meters te maken, vooral geleerd over het maken van narratieven voor films en series? De antwoorden op onder andere deze vragen hoor je in de BMY podcast van deze week.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen