BMY Podcast met Karin de Groot
donderdag 1 juli 2021

BMY Podcast met Karin de Groot

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. De 87ste gast is Karin de Groot, managing director van ITV Studios Netherlands.

Als het aankomt om leidinggevende posities in de media, zou je kunnen stellen dat Karin de krenten uit de pap voor haar kiezen heeft gekregen. Ze begon ooit als stagiair bij Endemol, waar ze het in zeven jaar tijd tot head of productions schopte. Vervolgens werd ze zenderbaas bij Net5, CEO van producent IDTV en directeur van de vier televisiezenders van Talpa Network.

Karin de GrootInmiddels is ze zo’n 2,5 jaar de managing director van ITV Studios Netherlands, het productiehuis dat onder meer Married at First Sight, Beat The Champions, Love Island, The Voice, Het Perfecte Plaatje, Lang Leve De Liefde en Ik Hou Van Holland bedacht heeft en vandaag de dag produceert.

Hoe heeft Karin, na de start van haar carrière, het binnen zeven jaar van stagiair tot Head of Productions en lid van het managementteam bij Endemol geschopt? En wat waren de grootste lessen die ze onderweg heeft geleerd en misschien wel móest leren? Hoe werkt het internationale netwerk van ITV en wat zijn de grootste voordelen daarvan? Welke kennis en ervaring, opgedaan als zenderbaas, zijn nu in te zetten bij het produceren, verkopen en pitchen? Vanuit het kantoor van ITV Studios op het Media Park in Hilversum geeft Karin de Groot de antwoorden op onder andere deze vragen.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen