BMY Podcast met Kaja Wolffers
donderdag 27 mei 2021

BMY Podcast met Kaja Wolffers

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. De gast in de 82ste aflevering is Kaja Wolffers, Head of Content Acquisition bij Amazon Prime Video Benelux.

Hij studeerde eerst vijf jaar lang scheikunde, maar stuurde toen een brief aan John de Mol en Joop van de Ende en werd zo assistent opnameleider bij soaps. Vervolgens ging hij soaps als GTST, ONM en Costa ook regisseren. Daarna werd hij Head of Creative van Nickelodeon, waar hij tevens in de directie terecht kwam.

De volgende overstap was naar NL Film om daar als Creative Director en producent mee te werken aan producties als Penoza, SpangaS en De Zaak Menten. Drie maanden geleden is hij begonnen aan weer een heel ander avontuur: inmiddels is hij Head of Content Acquisition Prime Video Benelux bij Amazon.

Kaja Wolffers

Hoe heeft hij de (toch grote) stap van het meer praktische opnameleiden naar het creatievere regisseren gemaakt? Wat komt er kijken bij een goede pitch? Hoe begeleid je als creatief producent goed de creatieve projecten van anderen? Waarom heeft Prime Video met Kaja een Nederlandse Head of Content Acquisition aangesteld en hoe gaat hij deze rol vervullen? De antwoorden van Kaja Wolffers op onder andere deze vragen hoor je in deze aflevering van de BMY Podcast.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen