BMY Podcast met Jouman Fattal
donderdag 20 oktober 2022

BMY Podcast met Jouman Fattal

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 143 is actrice en theatermaker Jouman Fattal.

Jouman Fattal speelde in Zuidas, Anne+, Gelukszoekers, Meskina en (R)Evolutie. Ook sprak ze alle zeven luisterboeken in van Harry Potter. Verder maakte ze in samenwerking met het Rode Kruis de benefietvoorstelling Bye Bye Birdie voor slachtoffers in Syrië, het land waar ze zelf tot haar 4de woonde.

Jouman

Bij Toneelgroep Maastricht speelde ze onder meer in Een Meeuw van Tjechov, is ze sinds 2020 lid van het artistieke team en ontwikkelt ze inmiddels ook eigen voorstellingen. Haar toneelregie-debuut is op 8 oktober in premiere gegaan, draagt de naam Schuld en gaat over een jonge Jezidische vrouw die vanwege IS gevlucht is naar Nederland en door een plotse ontmoeting in de supermarkt geconfronteerd wordt met haar verleden.

Hoe is Jouman vanuit het acteren steeds meer zélf gaan maken en hoe is de samenwerking met Toneelgroep Maastricht daaruit ontstaan? Wat betekent de tagline ‘over wat schuld betekent in een wereld die geen schuld bekent’ en waarom moest het verhaal verteld worden? En hoe heeft ze haar regiedebuut aangepakt en ervaren? De antwoorden van Jouman Fattal op onder andere deze vragen hoor je in de BMY Podcast van deze week!

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen