BMY Podcast met Jon Karthaus
donderdag 10 november 2022

BMY Podcast met Jon Karthaus

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 146 is filmmaker Jon Karthaus.

Jon Karthaus is regisseur, scenarist en producent. Hij begon ooit met acteren in musicals, de tv-serie Samen en vanaf zijn 18e ook in Zoop, waarin hij 290 afleveringen de rol Moes vertolkte. Vervolgens ging hij ook zélf maken en startte met Ewout Genemans producent No Pictures Please waarmee ze onder andere SBS’s Fans! en NPO Zapp’s Heibel Langs de Lijn maakte.

Jon Karthaus

Vervolgens legde Jon zich meer toe op fictie en schreef en regisseerde hij de gouden films Homies, Bella Donna’s en Costa!! en regisseerde hij de platina film Bon Bini Holland 2. Zijn productiemaatschappij Johnnywood Productions komt binnenkort met de eerste volledig eigen productie: Fijn Weekend de Film.

Waarom heeft Jon geen Filmacademie gedaan? Wat zijn de voor- en nadelen daarvan? En wat leerde hij bij onder andere het regisseren van X-Factor, het acteren en het zingen, dat hij nu inzet bij het regisseren? Hoe houdt hij zijn films licht en spat het plezier van het scherm af, terwijl hij ongetwijfeld te maken krijgt met tijds- en ambitiedruk? En waarover gaat Fijn Weekend de Film? De antwoorden van Jon Karthaus op onder andere deze vragen hoor je in de BMY podcast van deze week!

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen