BMY Podcast met Johan Nijenhuis
donderdag 29 juni 2023

BMY Podcast met Johan Nijenhuis

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Elke laatste donderdag van de maand wordt er een oude aflevering opnieuw in de spotlight gezet. Deze week is dat aflevering 141 met Johan Nijenhuis.

Johan Nijenhuis wordt wel ‘de koning van de Nederlandse romcom’ genoemd. Na de Filmacademie produceerde en regisseerde hij eerst GTST, daarna werd hij showrunner van de serie Westenwind en maakte hij ZOOP. In 2001 begon hij ook met het maken van speelfilms. Dit begon in 2001 met Costa! en 16 gouden films – voor meer dan 100.000 bezoekers – volgden. Ook ontving hij als enige regisseur in Nederland vijf platina films – voor 400.000 bezoekers – voor Verliefd Op Ibiza, Toscaanse Bruiloft, Rokjesdag, Verliefd Op Cuba én de Beentjes van Sint-Hildegard. Los van dit creatieve vlak produceerde hij ook al 64 films en series, wat hij inmiddels doet met zijn productiehuis Nijenhuis & Co.

Johan Nijenhuis

Wat kan er wel en niet binnen een romcom, wat is de sleutel tot een goede en wat ziet Johan vaak fout gaan binnen het genre? Hoe kijkt hij aan tegen recensies? En wat heeft hij geleerd over romantiek en de liefde door al 21 jaar romantische komedies te maken? De antwoorden van Johan Nijenhuis op onder andere deze vragen hoor je in aflevering 141 van de BMY Podcast.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Soundcloud en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen