BMY Podcast met Jessica Villerius
donderdag 6 juli 2023

BMY Podcast met Jessica Villerius

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 174 is documentairemaker Jessica Villerius.

Zij studeerde eerst communicatie en werkte onder andere als eindredacteur bij SBS6. Omdat ze zelf een documentaire ging maken en daarbij onafhankelijk alle beslissingen wilde nemen, startte ze haar eigen productiebedrijf Posh Productions in 2007. Ze maakte in de afgelopen 15 jaar meer dan 50 documentaires.

Jessica Villerius

De eerste was Wortels van het Kwaad, Brieven van Dutroux, waarin ze briefwisselingen had met Marc Dutroux. Ook maakte Posh Productions Kinderen van Ruinerwold, waar ze de Gouden Televizier-Ring mee won, en Emma Wil Leven, over iemand die strijdt tegen anorexia. Recent is Posh Productions onderdeel geworden van Banijay Benelux en verscheen op Videoland de docu Zitten en Zwijgen over misbruik in vrouwengevangenissen.

Waarom maakt Jessica vrijwel altijd documentaires op het snijvlak van misdaad en de psyche? En wat heeft ze daarover geleerd? Waarom laat ze de geïnterviewden in haar documentaires pas toestemming geven voor uitzending als ze zelf de montage hebben gezien? En waarom heeft ze zich aangesloten bij Banijay, terwijl Posh Productions is ontstaan vanuit het verlangen om onafhankelijk te zijn? De antwoorden van Jessica Villerius op onder andere deze vragen hoor je in de BMY podcast van deze week!

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Soundcloud en de Apple podcast app.

Bron: BMY
Foto: Alek

Bericht delen