BMY Podcast met Jeroen Wollaars
donderdag 14 september 2023

BMY Podcast met Jeroen Wollaars

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 177 is Jeroen Wollaars, anchor bij Nieuwsuur.

Na een opleiding te hebben gevolgd voor het bouwen van communicatiesystemen, werd Jeroen Wollaars op zijn 25ste levensjaar journalist. Dit deed hij eerst vijf jaar bij AT5, als verslaggever. Vervolgens werkte hij 16,5 jaar bij de NOS, als redacteur op de binnenlandredactie, als verslaggever voor het NOS Journaal en meer dan vier jaar als correspondent in Duitsland.

Jeroen Wollaars

In 2018 werd Jeroen anchor bij Nieuwsuur en in 2021 won hij daar, voor een interview dat hij met Wopke Hoekstra had, de Sonja Barend Award voor het beste tv interview van dat jaar.

Hoe bereidt Jeroen – samen met zijn redactie – een interview voor? Hoe objectief kun je, als journalist van een taakomroep, eigenlijk zijn? Waarom lijken we als Nederlanders onevenredig weinig geïnteresseerd in Duitsland, ondanks de enorme handelsrelaties? En welk advies heeft Jeroen voor jonge journalisten? De antwoorden van Jeroen Wollaars op onder andere deze vragen hoor je in de BMY Podcast van deze week.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Soundcloud en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen