BMY Podcast met Jeroen Pen
donderdag 2 september 2021

BMY Podcast met Jeroen Pen

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. De 91ste gast is schrijver Jeroen Pen.

Enkele maanden geleden verscheen het boek De meest besproken man van Nederland. Het Parool omschrijft het als ‘een satire op de journalistieke redactiecultuur’ en ‘een aanklacht tegen het ondankbare flexwerk waar veel jongeren onder lijden’. Volgens de achterflap gaat het boek over ‘omroeppolitiek, media-ambtenaren en machtige mannen die zich onaantastbaar wanen’.

Jeroen Pen

Het boek is in ieder geval geschreven door iemand die het kan weten: Jeroen Pen. Iemand die zelf, als journalist, eerst bij Vrij Nederland en later bij KRO-NCRV’s Brandpunt werkte. Deze plekken dienen in het boek héél licht vermomd als decor voor de mediacarrière van hoofdpersoon Otto Spanjaard, een journalist met dromen die toch vooral wordt tegengewerkt door ‘uitgebluste vijftigers’.

In welke mate lijkt Jeroen op Otto? En vanuit welke eigen ervaringen in de media schreef hij dit boek? Wat is het grote probleem van de flexwerkende jongeren tegenover vijftigers met vaste contracten, waar dit boek tegen ageert? En wat zou de oplossing van dit probleem kunnen en moeten zijn? Vanuit de studio van BM Talk geeft Jeroen Pen de antwoorden op onder andere deze vragen.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen