BMY Podcast met Jeroen Pauw
donderdag 1 oktober 2020

BMY Podcast met Jeroen Pauw

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. In de 50ste (jubileum)aflevering is presentator en producent Jeroen Pauw te horen.

Jeroen Pauw heeft natuurlijk eigenlijk geen introductie nodig, maar omdat zijn carrière tot nu toe een imposant geheel vormt, hier toch wat punten. Hij werkte eerst tijdens en na z’n middelbare school bij maar liefst zes verschillende radio-omroepen. Toen de commerciële tv naar Nederland kwam maakte hij meteen de overstap en werd hij nieuwslezer bij RTL Nieuws.

Later ging hij daar weg, kwam hij bij BNN terecht en startte hij productiehuis TVBV, waarmee hij zelf praatprogramma’s maakt: programma’s als De Hemelpoort, Pauw in Panama en 5 Jaar Later. Bij het presenteren van NOVA ontmoette hij Paul Witteman met wie hij Pauw & Witteman ging maken (wat hij in acht jaar tijd maar liefst zo’n 1.300 keer keer deed) om vervolgens nog vijf jaar en zo’n 750 afleveringen solo verder te gaan met Pauw. Vandaag de dag produceert TVBV de talkshow Op1 en komt Jeroen binnenkort terug op tv met een rondreizende talkshow genaamd Pauw komt binnen.

Jeroen Pauw

Wat maakt een gesprek tot een goed interview? Hoe heeft hij dit geleerd en hoe bereidt hij zich voor op een interview? Is zijn nonchalance schijn of echt? Wat is zijn verklaring voor het feit dat Nederland hem na 14 jaar elke avond op tv te hebben gehad nog niet zat was?

Joost kreeg de antwoorden op onder andere deze vragen vanuit het kantoor van TVBV in Amsterdam van Jeroen Pauw.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen