BMY Podcast met Jeroen Pauw
donderdag 27 april 2023

BMY Podcast met Jeroen Pauw

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Elke laatste donderdag van de maand zetten we een oude aflevering opnieuw in de spotlight. Deze week is dat aflevering 50 met presentator en producent Jeroen Pauw.

Jeroen Pauw heeft eigenlijk geen introductie nodig, maar omdat zijn carrière tot nu toe een imposant geheel vormt, hier wat punten. Hij werkte eerst tijdens en na z’n middelbare school bij maar liefst zes verschillende radio-omroepen. Toen de commerciële tv naar Nederland kwam maakte hij meteen de overstap en werd hij nieuwslezer bij RTL Nieuws. Later ging hij daar weg, kwam hij bij BNN terecht en startte hij productiehuis TVBV, waarmee hij zelf praatprogramma’s maakt: programma’s als De Hemelpoort, Pauw in Panama en 5 Jaar Later.

Jeroen Pauw

Bij het presenteren van Nova ontmoette hij Paul Witteman met wie hij Pauw & Witteman ging maken, wat hij in acht jaar tijd maar liefst 1.300 keer keer deed. Vervolgens maakte hij nog vijf jaar (en zo’n 750 afleveringen) zelf Pauw. Vandaag de dag produceert TVBV onder andere de talkshow Op1. Wat maakt een gesprek tot een goed interview? Hoe heeft hij dit geleerd en hoe bereid hij zich voor op een interview? Is zijn nonchalance schijn of echt? En wat is zijn verklaring voor het feit dat Nederland hem na 14 jaar elke avond op tv te hebben gehad nog niet zat was? De antwoorden van Jeroen Pauw op onder andere deze vragen hoor je in de BMY Podcast van deze week.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Soundcloud en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen