BMY Podcast met Jeroen Koopman
donderdag 13 oktober 2022

BMY Podcast met Jeroen Koopman

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 142 is Jeroen Koopman van producent NewBe.

Jeroen Koopman is oprichter, CEO en creatief producent bij de in on-demand content gespecialiseerde producent NewBe. Waar NewBe in 2011 – toen Jeroen 26 was – startte met het maken van YouTube content, hebben ze inmiddels formats op vrijwel alle grote streamers in Nederland, naast in Amsterdam ook een kantoor in Antwerpen en een focus op internationale content en het verkopen van IP.

Jeroen Koopman

Qua non fictie kun je ze bijvoorbeeld kennen van SingleTown, de personality docu’s van Famke Louise, Boef of Rico Verhoeven en van De Grote Klimaatkwis. En qua fictie van bijvoorbeeld de film Meskina, de franchises van Misfit , de Slijm-films en de reboot van de Australische serie Heartbreak High op Netflix.

Waarom is NewBe een onafhankelijke producent gebleven en koos Jeroen ervoor om het te laten groeien door medewerkers tot partner te maken? Hoe krijgen ze het voor elkaar dusdanig efficiënt en effectief te filmen dat ze maar 14 draaidagen voor een Gouden Speelfilm nodig hebben? En hoe gaat het verkopen van een format-bijbel, bijvoorbeeld voor remakes van Misfit in Duitsland, Polen, Latijns-Amerika en Zuid-Afrika, in z’n werk? De antwoorden van Jeroen op onder andere deze vragen hoor je in de BMY Podcast van deze week!

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen