BMY Podcast met Jens Timmermans
donderdag 26 mei 2022

BMY Podcast met Jens Timmermans

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 127 is Jens Timmermans, Business Director Radio bij Talpa Network.

Jens Timmermans viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum bij Radio 538. Hij kwam hier achter de schermen binnen – als stagiair bij de afdeling technische dienst, een afdeling die daarvoor overigens nog niet bestond – waarna hij vrij snel plaats mocht nemen achter de microfoon.

Hierdoor was hij 20 jaar op de radio te horen en maakte hij onder andere Greatest Hits, wat met 550.000 dagelijkse luisteraars toen het best beluisterde programma van de Nederlandse radio was. In 2012 ging hij zich bij 538 ook bezighouden met het opleiden van radiotalent. Inmiddels draagt hij bij Talpa Network de titel ‘Business Director Radio’, wat hij dus doet voor Radio 538, maar ook voor Sky Radio, Radio Veronica en Radio 10. Hij presenteerde ooit Lucky Shot en de opdrachten in de Gouden Kooi, is voice-over voor allerlei merken en valt nu af en toe nog in op Veronica.

Jens Timmermans

Wat is talent, hoe scout je dit en wat is er voor nodig om je eigen of andermans talent te ontwikkelen? Wat vindt Jens zo leuk aan techniek? En wat is het grote voordeel van het hebben van meerdere radiozenders, hoe werkt de samenwerking (of concurrentie) tussen de vier stations en hoe ziet hij de toekomst van radio? Vanuit het kantoor van Talpa Network aan de Bergweg in Hilversum, dus midden tussen de vier radiostations, geeft Jens Timmermans de antwoorden op andere deze vragen.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen