BMY Podcast met Jan Roos
donderdag 30 september 2021

BMY Podcast met Jan Roos

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. De 95ste gast is satiricus Jan Roos.

Jan Roos deed de Grafische School en (na éven bij een reclamebureau te hebben gewerkt) ook de School voor Journalistiek. Hij werd vervolgens redacteur bij BNR Nieuwsradio en ging daarna naar omroep PowNed, waar hij vijf jaar lang parlementair verslaggever van PowNews was en het radioprogramma Echte Jannen maakte.

Jan Roos

In 2015 ging hij echter naar GeenStijl, waar hij het als campagneleider voor elkaar kreeg dat het Oekraïne-referendum werd gehouden. Hij probéérde toen ook een zetel in de Tweede Kamer te krijgen, maar zonder succes. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met Jan’s Reviews en het controversiële Roddelpraat.

Waarom zet Jan zich ferm af tegen de woke culture en de identiteitspolitiek? Waarom kiest Jan ervoor om grappen vol onwaarheden en vaak ten koste van anderen te maken? En wat heeft Jan geleerd van eerst als verslaggever de politiek te verslaan en vervolgens zélf een poging te hebben gedaan om een zetel te bemachtigen in de politiek? Vanuit zijn huiskamer geeft Jan de antwoorden op onder andere deze vragen.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen