BMY Podcast met Jan Hillenius
donderdag 8 september 2022

BMY Podcast met Jan Hillenius

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 137 is Jan Hillenius, hoofdredacteur Vandaag Inside.

Jan Hillenius is vanaf de beginjaren eindredacteur van de talkshow, die eerder door het leven ging als Veronica Inside, VI Vandaag en Voetbal Inside. In deze rol werkt hij al 15 jaar – intensief en altijd op de achtergrond – samen met Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee.

Jan Hillenius

Het was eerst een talkshow over voetbal bij RTL die twee keer per week te zien was, maar is uitgegroeid tot een dagelijkse talkshow over alle actualiteit bij Talpa-zender SBS6, waar hij inmiddels ook de titel Hoofdredacteur Sport draagt. Naast dit werk is Jan ook historisch auteur. Zo schreef hij het vier kilo wegende club-jubileumboek HBS 125, recent Houd Je Maar Flink over briefwisselingen tussen zijn moeder en grootouders in de tweede wereldoorlog én met Michel van Egmond de boeken Topshow en Inside over de talkshow die ongetwijfeld ook de geschiedenisboeken ingaat.

Hoe is het programma van een obscure talkshow met een gemiddeld aantal kijkers uitgegroeid tot een commerciële hit? En welke kwartjes moesten hiervoor vallen? Hoe ziet de voorbereiding van en strategie voor een uitzending eruit? En hoe kijkt Jan aan en gaat hij om met de controverses die het programma veroorzaakt? De antwoorden van Jan op onder andere deze vragen hoor je in de BMY podcast van deze week!

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen