BMY Podcast met Jan Geurtz
donderdag 14 april 2022

BMY Podcast met Jan Geurtz

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 121 is schrijver en spiritueel leraar Jan Geurtz.

Jan Geurtz studeerde Nederlands, orthopedagogiek, onderwijskunde en wetenschapsfilosofie. Rond zijn 38ste, middenin in een levenscirisis door een verbroken relatie, een burnout, een gestopte baan en verslavingen, besloot hij om “beter voor zichzelf te zorgen”.

Jan Geurtz

Inmiddels, op zijn 71ste, is hij een ware goeroe in het Tibetaanse Boeddhisme, geeft hij retraites en trainingen én heeft hij tien boeken geschreven. Sommige van die boeken zijn uitgegroeid tot bestsellers, zoals De Opluchting (waarmee hij duizenden mensen van het roken heeft afgeholpen), Verslaafd Aan Liefde (die meer dan honderdduizend keer is verkocht) en Verslaafd Aan Denken.

Hoe kwam Jan vanuit een levenscrisis, via de psychologie, terecht op het spirituele pad? Welke inzichten heeft dit hem gegeven en wat leveren die hem op? Wat vind hij van de grote toename in coaches en hoe kijkt hij aan tegen en gaat hij om met zijn eigen goeroe-schap? Vanuit zijn woning in Vierhouten geeft Jan Geurtz de antwoorden op onder andere deze vragen.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen