BMY Podcast met Jacomien Nijhof
donderdag 15 december 2022

BMY Podcast met Jacomien Nijhof

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 151 is Jacomien Nijhof, Head of Originals The Netherlands bij Amazon Studios en Prime Video.

Daarvoor werkte ze meer dan 21 jaar bij de EO, waar ze begon op de dramaturgie afdeling en toen via onder andere kinderprogrammering, dagelijkse life-regie en non-scripted format-ontwikkeling, uiteindelijk in de boardroom terecht kwam en verantwoordelijk werd voor alle fictie en content-innovatie.

Jacomien Nijhof

In die jaren overzag ze bijvoorbeeld de creatieve uitvoering van The Passion, programma’s als Tygo in de GHB en Kamp Holland én films als Bankier van het Verzet en De Slag om de Schelde. Anderhalf jaar geleden maakte ze de overstap naar Amazon waar ze verantwoordelijk is voor alle Nederlandse Amazon Originals en kwam met titels als Rico Dream Big, De Comedyclub en Ruud Gullit en de Mysteries van het Oude Egypte. Op 16 december wordt hier ook een eerste fictieserie aan toegevoegd: Modern Love Amsterdam.

Wat vindt Jacomien zo goed aan de film Billy Elliot en wat zegt dit? Hoe verschilt het vertellen van verhalen in een theaterwerkplaats, bij de publieke lineaire tv of voor een wereldwijde streamer? En wat is er hierbij áltijd hetzelfde en universeel, ook tussen fictie en non-fictie? Wat heeft Jacomien allemaal ontdekt binnen Amazon wat het wereldwijde succes verklaart en hoe gaan Amazon Studios en Prime Video hierbinnen te werk? De antwoorden van Jacomien Nijhof op onder andere deze vragen hoor je in de BMY Podcast van deze week!

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen