BMY Podcast met Ilja Willems
donderdag 16 september 2021

BMY Podcast met Ilja Willems

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. De 93ste gast is documentaire-filmmaker Ilja Willems van Bureau NY.

Ilja Willems opereerde eerst vanuit Nederland, waar ze bijvoorbeeld meewerkte aan Yorin Travel (de voorloper van 3 op Reis), afleveringen van Tegenlicht, Van Dis in Afrika (wat de Nipkowschijf won) en Beagle, in het kielzog van Darwin, waarin ze in acht maanden en 36 afleveringen op een schip de wereldreis van Charles Darwin opnieuw maakte (wat De Tegel won).

Ilja

In 2010 verhuisde ze echter naar New York om daar, samen met geliefde en cameraman Remco Bikkers, Bureau NY op te richten: Een creatief productiehuis, opererend vanuit Brooklyn, dat gespecialiseerd is in internationale documentaireseries. Je kunt hierbij denken aan De Verenigde Staten van Eva of Europeaan in New York met Arnon Grunberg.

Hoe bereid je goed, op afstand, een (reis)reportage voor? Of is het vooral op het moment flexibel zijn? Waarom koos ze er tien jaar geleden voor om naar New York te verhuizen en Bureau NY op te richten? Wat is de reden dat Bureau NY na tien jaar nog alive and kicking is? En klopt ‘If I can make it there, I’ll make it anywhere’, zoals Frank Sinatra beweerde? De antwoorden van Ilja op onder andere deze vragen zijn te beluisteren in de BMY podcast van deze week.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen