BMY Podcast met Gijs Groenteman
donderdag 21 april 2022

BMY Podcast met Gijs Groenteman

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 122 is schrijver, programmamaker en podcast-koning Gijs Groenteman

Gijs Groenteman is een interviewer, schrijver, presentator, redacteur en columnist. Hij redigeerde bijvoorbeeld Laat de Leeuw, Šimek ’s Nachts en Promenade, maakt Kunststof op de radio én schreef boeken over Willem Ruis en Ischa Meijer en columns in het AD en Het Parool.

Inmiddels noemt hij zichzelf echter ook ‘podcast-koning’. Dit begon met De Grote Harry Bannink Podcast. En sinds 2017 maakt hij voor de Volkskrant Met Groenteman in de Kast en sinds 2020 ook samen met jeugdvriend Teun van de Keuken de podcast Teun en Gijs Vertellen Alles.

Gijs Groenteman

De afgelopen jaren is hij daarnaast ook samen met Marcel van Roosmalen een ware symbiose aangegaan: Ze staan elke week in het theater met De Pannekoekencaravan, zijn nu elke zondag op tv met Media Inside en maken elke werkdag in de ochtend de best beluisterde podcast van Nederland, getiteld Weer Een Dag.

Wat maakt voor Gijs een interview geslaagd, hoe heeft hij dit leren doen en hoe ziet zijn ideale voorbereiding eruit? Wat is het grote verschil tussen radio en podcasts maken? En hoe verklaart hij de succesvolle symbiose met Marcel van Roosmalen? Vanuit de studio van zijn podcast-bedrijf Meer Van Dit geeft Gijs Groenteman de antwoorden op onder andere deze vragen.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen