BMY Podcast met Gijs Groenteman
donderdag 25 mei 2023

BMY Podcast met Gijs Groenteman

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Elke laatste donderdag van de maand wordt er een oude aflevering opnieuw in de spotlight gezet. Deze week is dat aflevering 122 met Gijs Groenteman.

Gijs Groenteman is een interviewer, schrijver, presentator, redacteur en columnist. Hij redigeerde bijvoorbeeld Laat de Leeuw, Šimek ’s Nachts en Promenade, maakt Kunststof op de radio én schreef boeken over Willem Ruis en Ischa Meijer en columns in het AD en Het Parool.

Gijs Groenteman

Inmiddels noemt hij zichzelf echter ook ‘podcast-koning’. Dit begon met De Grote Harry Bannink Podcast. Sinds 2017 maakt hij voor de Volkskrant Met Groenteman in de Kast en sinds 2020 ook samen met jeugdvriend Teun van de Keuken de podcast Teun en Gijs Vertellen Alles. De afgelopen jaren is hij daarnaast ook samen met Marcel van Roosmalen een ware symbiose aangegaan. Ze stonden in het theater met De Pannekoekencaravan. Ze maken ze elke werkdag in de ochtend de best beluisterde podcast van Nederland, getiteld Weer Een Dag. Ze maakten al vijf seizoenen het zondagavond-programma Media Inside bij BNNVARA. Binnenkort starten ze met een programma bij SBS6, wat ze in juni zullen maken op het tijdsslot van Vandaag Inside.

Wat maakt voor Gijs een interview geslaagd? Hoe heeft hij dit leren doen? En hoe ziet zijn ideale voorbereiding eruit? Wat vindt hij zo speciaal aan podcasts maken en waarom past dit hem blijkbaar? En hoe verklaart hij de succesvolle symbiose met Marcel van Roosmalen? De antwoorden van Gijs Groenteman op onder andere deze vragen hoor je in de BMY Podcast van deze week.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Soundcloud en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen