BMY Podcast met Gerard Ekdom
donderdag 17 november 2022

BMY Podcast met Gerard Ekdom

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 147 is radio-dj Gerard Ekdom.

Gerard Ekdom maakt al meer dan 30 jaar radio. Hij begon op zijn 14de – in 1992 – met een zaterdagprogramma bij de Bilthovense lokale omroep. Vanaf zijn 20ste was hij bij 3FM op de landelijke radio te horen. Hier maakte hij onder andere Ekstra Weekend, Ekdom in de Nacht en negen jaar Arbeidsvitaminen.

Gerard Ekdom

Ook ging hij acht keer Het Glazen Huis in, waarvoor hij onder andere de nummer 1 hit I’ll Be There This Christmas maakte onder zijn pseudoniem Gary Fomdeck. Naast radio maken, ging hij ook tv maken: Hij werd bijvoorbeeld voiceover van tekenfilms, won de Televizier Talent Award en presenteerde recent The Tribute – Battle of the bands, wat vanaf 7 januari 2023 met een nieuw seizoen komt op SBS6. In 2015 maakt hij de transfer naar NPO Radio 2 en in 2018 naar het commerciële Radio 10, waar hij nu elke werkdag van 6 tot 10 uur Ekdom in de Morgen maakt.

Wat heeft Gerard geleerd over radio maken in die 30 jaar? Hoe is het ambacht veranderd door Spotify, webcams en podcasts? Wat ging er mis bij 3FM, vlak nadat onder anderen hij, Coen en Sander en Giel Beelen vertrokken? Wat doet Qmusic nu zo goed dat ze marktleider zijn? En wat verwacht en hoopt Gerard van de FM veilingen komend jaar? De antwoorden van Gerard Ekdom op onder andere deze vragen hoor je in de BMY Podcast van deze week!

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen